hamburger menu
photo

Arabisch voor volwassenen 16+

€75 /cursus

€20 Admin en materialen

Mustawa 1: (beginners)

MODERN STANDAARDARABISCH

Arabischsprekende uit verschillende landen gebruiken het Modern Standaard Arabisch (MSA) om met elkaar te communiceren. Het MSA is de lingua franca die over de hele Arabische wereld (Noord-Afrika, Midden-Oosten en de Golf) gebruikt wordt. In de cursus Arabisch ga je aan de slag met het MSA. Dit is de offici?le taal die tegenwoordig wordt gebruikt in de media, literatuur, in formele situaties en dat op school wordt onderwezen. MSA is gebaseerd op het Klassiek Arabisch, waarin de Koran is geschreven.

Het Arabisch heeft een alfabet van 28 letters en wordt van rechts naar links geschreven. Je leert in deze cursus stap voor stap de schrijfwijze en de uitspraak van het alfabet en zal daarna snel jouw eerste zinnen Arabisch kunnen lezen en schrijven!

De cursus is zonder vooropleiding te volgen en je wordt in een aantal maanden wegwijs in deze mooie taal. Na afloop van de cursus kun je jezelf voorstellen, iemand begroeten en op basisniveau gesprekken voeren.

AAN DE SLAG MET DE CURSUS ARABISCH MUSTAWA 1

Wij maken het studeren van het Arabisch zo eenvoudig mogelijk, tegelijkertijd zo effectief en effici?nt mogelijk. Je krijgt mooie leerstof van je docent. Alle vaardigheden komen aan bod, dus zowel lezen en schrijven als luisteren en spreken. In de eerste lessen wordt veel tijd besteed aan het leren van het alfabet. De grammaticale regels komen halverwege de cursus langzaamaan aan bod.

In de cursus Arabisch voor beginners wordt aandacht besteed aan o.a. de volgende onderwerpen:

  • Uitspraak van het Arabische alfabet
  • Schrijfwijze van het Arabische alfabet
  • Hulp- en leestekens
  • De hamza
  • Zonneletters en maanletters
  • Grammatica
  • Werkwoorden vervoegen

Mustawa 1 komt relatief overeen met het niveau A1 van het Europees Referentiekader (ERK). Na het niveau Mustawa 1 kan je vertrouwde woorden, namen en basiszinnen lezen en begrijpen. Je leert eenvoudige zinnen te gebruiken en korte berichtjes te schrijven. Je kan communiceren in het Arabisch met een gesprekspartner die langzaam en duidelijk spreekt over vertrouwde onderwerpen.